Jandarmii clujeni, „în mijlocul cetățenilor, pentru o minivacanță în siguranță”

În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj vor acționa zilnic în spațiul public prin efective sporite, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Jandarmii montani din Muntele Băișorii, Gilău și Călățele-Fântânele se vor afla permanent la datorie prin acțiuni de patrulare în stațiuni și pe traseele turistice adiacente.

Pentru drumeții în siguranță dar și prevenirea accidentărilor pe munte sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții montane informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo locale, starea traseelor, echiparea corespunzătoare, alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică și respectarea traseelor marcate.

Dacă sunt martori ai unor situații deosebite, cum ar fi apariția unor animale sălbatice, li se recomandă să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice și nu se apropie de ele pentru a le filma sau fotografia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut