ÎPS Andrei: Harul Duhului Sfânt s-a coborât și în mijlocul Clujului

Peste 3000 de persoane au participat, miercuri, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, la slujba de Bobotează oficiată, la Catedrala Mitropolitană, de ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În premieră, în timpul slujbei, în timp ce se cânta Troparul Botezului Domnului (În Iordan Botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat. Că Glasul Părintelui a mărturisit Ţie, Fiu Iubit pe Tine numindu-Te; şi Duhul, în Chip de Porumbel, a adeverit întărirea Cuvântului, Cel Ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule şi lumea ai luminat, Slavă Ţie), trei diaconi au slobozit trei porumbei albi. Mai apoi, alți (mulți) porumbei albi au fost sloboziți dintr-un coș de nuiele, în mod simbolic, de doi copilași.

„La măritul praznic al Bobotezei are loc dumnezeiasca arătare a Sfintei Treimi. Domnul Hristos era în apă, Tatăl a grăit din Cer: «Acesta este Fiul Meu iubit întru care am binevoit», iar Duhul Sfânt s-a coborât în chip de porumbel peste el. Acest adevăr, că Dumnezeu se arată la Bobotează, că Preasfânta Treime ni se descoperă la Bobotează, acest adevăr ni-l spune și cântarea bisericească numită Condac: «Arătatu-Te-ai astăzi lumii şi Lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai şi Te-ai arătat, Lumina Cea Neapropiată». S-a arătat Preasfânta Treime!. Iar astăzi, harul Duhului Sfânt s-a coborât și aici, în mijlocul Clujului, peste apă și peste noi” – a spus ÎPS Andrei.

Mitropolitul Clujului a urat credincioșilor prezenți la această mare sărbătoare ca harul Duhului Sfânt să le inunde sufletele.

„La această mare sărbătoare îl rugăm pe Dumnezeu să ne înrâureze sufletele cu har și să binecuvânteze viața noastră, lumea noastră, să ne scape de această pandemie și să fim cu toții sănătoși și să avem realizări atât din punct de vedere spiritual, cât și din punct de vedere material” – a spus ÎPS Andrei.

La finalul slujbei, la fel ca în ceilalți ani, credincioșilor le-au fost împărțite flacoane de plastic cu apă sfințită. Și în acest an, pentru slujba de Bobotează au fost pregătite 15.000 de sticle de aghiasmă.

M. TRIPON

Boboteaza-7 Boboteaza-4 Boboteaza-2 Boboteaza-10 Boboteaza-9 Boboteaza-8 Boboteaza-11 Boboteaza-12
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut