Ionel Vitoc, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

Aleșii locali clujeni vor dezbate în ședința de săptămâna viitiare, un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca arhitectului Ionel Vitoc, personalitate marcantă a vieții culturale clujene și a școlii de arhitectură românești.

Municipalitatea clujeană argumentează că Ionel Vitoc este recomandat de către personalități culturale și universitare pentru a deveni cetățean de onoare, iar a recomanda pe cineva pentru a primi un tiltlu este un gest care încorporează semnificația unei recunoștințe publice pentru acea persoană.

Recomandările prezentate în favoarea sa sunt semnate de următorii: academician prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, Irina Petraș, președinte al filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România și cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, prof. dr. Horia Bădescu cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, membrii colegiului de redacție al revistei de cultură urbană “Orașul”.

Ionel Vitoc este autorul unui impresionant curiculum profesional fiind șef de proiect sau membru în echipe de proiectare ale unor imobile sau ansambluri arhitecturale din orașul nostru sau din România, realizate pe parcursul unei cariere de 53 de ani. Totodată, el s-a implicat activ în sprijinirea culturii clujene prin identificarea și promovarea valorilor culturale, spirituale, științifice din România, și sprijinirea și promovarea tinerelor talente.

„Acordarea titlului de cectățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca arhitectului Ionel Vitoc, personalitate marcantă a vieții culturale clujene și a școlii de arhitectură românești ar reprezenta un semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga sa activitate culturală și științifică”, se arată în recomandarea semnată de personalitățile clujene.

A.M.C

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut