Investiții sociale în comuna Mica

Recent, aminteam în paginile ziarului nostru despre lucrările de gospodărie comunală planificate pe raza comunei Mica. Este  vorba de extinderea rețelei de apă și canalizare, o problemă prioritară pe agenda de lucru a edililor.

Primarul comunei, Tiberiu Zelencz, după ce a scăpat de traficul greu ce trecea prin localitate din cauza reabilitării podului de peste Someș din municipiul Dej, în acest an pune un mare accent și pe efectuarea unor lucrări sociale. Se are în vedere, în primul rând, modernizarea sediilor căminelor culturale din satele comunei. În prezent se lucrează la reabilitarea clădirii ce adăpostește Căminul cultural din localitatea Mănăstirea, șantier format din personalul muncitor de la cunoscuta firmă dejeană Vasrom, care recent a finalizat modernizarea grădiniței „Junior” din Dej. În acest an se efectuează astfel de lucrări și la Căminul cultural din satul Sânmărghita, executate tot  de angajații firmei Vasrom. În anii trecuți a fost pus la punct și Căminul cultural din Nireș, unde se desfășoară o bogată activitate artistică.

Fost sportiv de performanță, primarul Tiberiu Zelencz acordă o mare atenție mișcării fizice a populației, mai ales în această perioadă a pandemiei. În vizorul administrației locale se află și extinderea bazelor sportive. Recent, prin grija Primăriei au fost amenajate două mini terenuri de fotbal cu gazon sintetic în satele Nireș și Sânmărghita, urmând ca și la Mănăstirea să fie inaugurată o astfel de bază sportivă modernă.

Încet-încet, comuna Mica se aliniază în rândul localităților rurale dezvoltate, unde cultura și sportul ocupă un loc important în viața cotidiană a locuitorilor celor șapte  sate componente.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut