Intervenție periculoasă a pompierilor clujeni

Pompierii clujeni au intervenit luni dimineața la o societate comercială din Turda după ce au fost semnalate scurgeri de gaz în atmosferă de la un rezervor cu clor avariat. Echipele ISU Cluj au reușit să îndepărteze pericolul după mai bine de trei ore de intervenție.

La fața locului au fost mobilizate două autoapeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD  format din trei ofițeri și 15 subofițeri ai ISU Cluj, precum și două echipaje SAJ. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai IPJ Cluj și ai Gărzii de Mediu.

Pompierii au constatat că se simțea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era irespirabil în interiorul operatorului economic, unde era în funcțiune instalația pentru refularea perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă. De asemenea, doi angajați erau retrași pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor.

„Pompierii, echipați cu aparate de respirat cu aer comprimat, au luat recipientul respectiv și l-au introdus într-un bazin cu apă unde au adus și deversat sacii cu agentul de neutralizare (leșie/apă cu sodă caustică) și au acționat concomitent pentru a echipa pe cei doi angajați cu aparate de respirat (din dotarea autospecialelor), aceștia fiind evacuați în siguranță în afara zonei unde se manifesta deversărea de gaz.

A fost creată o perdea de apă suplimentar față de instalația operatorului economic, prin instalațiile celor două autospeciale,  pentru a limita cât mai mult propagarea gazului în atmosferă”, a anunțat ISU Cluj.

Din cauza scurgerilor de clor în atmosferă, patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, însă din fericire nu a fost necesar transportul salvatorilor la spital.

După aproximativ trei ore de intervenție, pompierii au reușit să oprească scurgerile de gaz. Cu toate acestea, forțele de intervenție au rămas să supravegheze zona.

C.P.

 

Articole din aceeasi categorie