Intervenție complexă pentru salvarea unei tinere căzute pe traseul ”Piatra lui Lucaci”

O tânără de 20 de ani a fost salvată sâmbătă de echipajele ISU și Salvamont Salvaspeo Cluj  după ce a căzut pe traseul „Piatra lui Lucaci”

„Solicitarea pentru intervenția forțelor specializate a fost înregistrată în jurul orei 12:40, iar în zonă au fost dislocate o autospecială, o barcă de căutare-salvare și un echipaj SMURD. S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru evacuarea tinerei până la nivelul apei acumulate în lacul Tarnița, de către serviciul Salvamont, iar pompierii au asigurat evacuarea cu barca de salvare până în zona debarcaderului, unde a fost preluată de către echipajul SMURD” – a anunțat ISU Cluj.

Intervenția a fost de lungă durată, având în vedere necesitatea acordării primului ajutor calificat la locul accidentului, faptul că a trebuit coborâtă cu cordițe și targă de salvare până la nivelul apei și evacuarea acesteia folosind barca de salvare.

Tânăra a primit asistență medicală de urgență de la echipajul medical SMURD și a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Aceasta era în stare de conștiență și cooperantă, iar la evaluarea primară prezenta suspiciuni de traumatisme și fracturi – precizează ISU Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut