Interferențe culturale | Toamna culturală la Gherla

De peste 30 de ani Fundaţia Culturală „Téka” ocupă un loc important în viaţa artistică a municipiului Gherla. Chiar în aceste zile în organizarea fundaţiei are loc cea de a XXIV-a ediţie a „Festivalului de Toamnă”, tradiţionala manifestare culturală ce se desfăşoară în perioada 3 -16 octombrie.

Programul bogat al festivalului a debutat luni, 3 octombrie, cu vernisajul expoziţiei cunoscutului pictor dejean Incze János Dés, urmată de lansarea cărţii „Eroii de toate zilele”, ambele evenimente având ca locaţie sala de conferinţe a Fundaţiei Culturale „Téka” de pe strada Mihai Viteazu nr.39. Până la sfârşitul festivalului de toamnă mai are loc la Bistro „Hayak” întâlnirea cu Kalamár Gáspár Gábor, producător creativ, moderatorul serii fiind prof. Debreczeni Orsolya. Joi, 6 octombrie, tot la „Hayak” Bistro se organizează seară de quiz pentru liceeni şi adulţi, iar vineri, 7 octombrie, cei mici se distrează la un spectacol de teatru de păpuşi. Tot vineri în salonul mare al Restaurantului  „Trofeu” se desfăşoară Casa dansului pentru copii completată cu Degustare de ciocolată END-IBO, iar adulţii pot degusta vinurile fermierului Vincze László. Manifestarea  distractivă se încheie cu serată retro cu orchestra „Live” din Gherla. Sâmbătă, 8 octombrie, în sala mare a Fundaţiei Culturale „Teka” are loc seara dansului popular, acompaniamentul muzical aparţinând formaţiei Ördöngös. Luni, 10 octombrie, la cinematograful „Pacea” amatorii umorului de calitate au ocazia de a asista la Stand-up comedy cu artistul Felméri Péter.

Din repertoriul variat al toamnei culturale gherlene nu lipsesc nici proiecţiile de filme, ce se pot viziona în zilele de 14 şi 16 octombrie la cinematograful „Pacea”.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut