Interacțiuni culturale | Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” în programul Erasmus+

Erasmus+ este întotdeauna un prilej pentru „Enriching lives, opening minds” cum bine afirmă sloganul acestui program. Asta s-a întâmplat și în cadrul celui mai recent curs ”Communicative skills for european teachers” care s-a desfășurat în orașul Porto, Portugalia, în perioada 27 martie -1 aprilie 2022. La curs au participat 5 profesori de la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca.

Scopul principal al proiectului a fost perfecționarea competențelor de comunicare și dobândirea de noi abilități și strategii de comunicare eficientă la clasă. Profesorii din România, Letonia, Germania, Grecia și Portugalia au descoperit în cadrul activităților de la curs, într-un mediu prietenos și deschis, asemănari și deosebiri între sistemele de educație din diferitele țări europene, au împărtășit modalități eficiente de interacțiune și comunicare cu elevii de la clasă și au făcut schimb de bune practici în funcție de aspectele culturale și sociale proprii contextului actual al fiecărei țări.

Cadrul și atmosfera în care s-a desfășurat proiectul European, gazdele portugheze prietenoase precum și căldura cu care au fost primiți profesorii în Porto, tururile culturale, turistice și gastronomice au făcut ca experiența trăită în Portugalia să fie una memorabilă.

 

                                                              Coordonator: Prof. Claudia Rusu

                                                              Profesori: Aneta Maier și Liana Oprița

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut