Inteligența artificială și învățământul tehnic profesional

Proiectul Erasmus de tip VET „Increasing the quality of vocational education whith the samples of artificial intelligence technology in different fields” a intrat în cel de-al doilea an de imple4,emtare. Învățământul clujean este reprezentat în cadrul acestui proiect de Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Cluj-Napoca.

Proiectul a adunat sub sigla Erasmus echipe din cinci țări europene. Instituțiile participante la proiect sunt: Burgaski Svoboden Universitet, Burgas, Bulgaria; Universita Telematica Internazionale-Uninettuno, Roma, Italia; Paydas Egitim Kultur ve Sanat Dernegi, Zonguldak, Turcia; Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” Cluj-Napoca, România; Ecosistemas Virtuales y Modulares sl, Santa Cruz de Tenerife, Spania. Aceste echipe reprezintă instituții cu preocupari diverse, dar care s-au hotărât să își unească forțele pentru a dezvolta un proiect care își propune să promoveze utilizarea inteligenței artificiale în învățământul tehnic profesional, cu scopul creșterii calității acestuia.

A doua întâlnire de proiect a avut loc în perioada la mijlocul lunii octombrie, la Roma, Italia. Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, care este partener în acest proiect, a fost reprezentat la această întâlnire de cinci profesori: prof. ing. Ioan Ganea (coordonatorul echipei românești), director adj. prof. Diana Beldean, prof. ing Simona Corpodean, prof. Adela Nistor, prof. ing. Amelia Punduș și prof. Laura Teșa.

„Întâlnirea de lucru a avut loc într-un cadru relaxant, la sediul Universita Telematica Internazional E-Uninettundo din Roma. Pe parcursul întâlnirii a avut loc un schimb de idei constructive cu privire la organizarea activităților din cadrul proiectului și a pașilor de urmat pentru ca obiectivele stabilite la prima întâlnire, care a avut loc in Bulgaria, să fie atinse. S-a analizat stadiul în care se află fiecare din activitățile care trebuie să fie desfășurate de fiecare partener. Principalul produs al acestui proiect este o platformă de învățare on-line, care va oferi atât cursuri structurate, cât și sisteme de evaluare personalizate pentru elevii, studenții sau profesorii interesați să descopere sau să aprofundeze domeniul inteligenței artificiale. Platforma va fi disponibilă cursanților în toate cele 5 limbi ale partenerilor de proiect, dar și în limba engleză. Va dispune de cursuri interactive, exerciții de aplicare a cunoștințelor acumulate în urma studierii cursurilor, dar și de o evaluare a progresului cursanților. Evaluarea finală va fi însoțită de un certificat care să ateste terminarea cu succes a acestui curs, dar și nivelul de cunoștințe pe care cursantul a reușit să-l atingă. Platforma urmează să fie funcțională începând cu a doua jumătate a lunii martie a anului viitor” – precizează prof. Laura Teșa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut