Noi demersuri pentru salvarea lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic, internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca după ce a fost operat la genunchi la Spitalul Militar, a fost transferat, marţi seară, cu o aeronavă SMURD, la Bucureşti. El va fi supus unui tratament la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. Avionul SMURD cu care a fost transportat actorul se afla în Ungaria, unde participa la un exerciţiu NATO.

Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) a anunţat că, marţi seară, că este în desfăşurare transferul unui pacient de la Cluj-Napoca la Bucureşti.

”În aceste momente, avionul SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecţiuni cardiace de la Cluj-Napoca la Bucureşti. La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exerciţiul NATO «Vigorous Warrior 2024», desfăşurat în Ungaria. În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfăşurare a exerciţiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca. În aceate momente, aeronava se află pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către Bucureşti, unde va preda pacientul”, a transmis IGAv.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Actorul s-a aflat în ziua de Paști în sala de operație și la terapie intensivă la Institutul Inimii Nicolae Stăncioiu din Cluj-Napoca. Echipa doctorului Horia Roșianu, coordonatorul departamentului de Ritmologie Invazivă, în colaborare cu medicul Adrian Ștef, șeful Secției de anestezie, a efectuat ieri dimineață o intervenție de extragere a electrozilor atașați pace-makerului actorului Florin Piersic. Intervenția a fost necesară pentru a controla infecția de care suferă îndrăgitul actor. Starea de sănătate a actorului este bună în acest moment, spun persoane familiarizate cu cazul.

Florin Piersic a fost spitalizat din cauza unei infecții la genunchi. În timpul investigațiilor, medicii au constatat că infecția s-a răspândit până la stimulatorul cardiac pe care îl poartă de mai mulți ani.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut