Institutul Oncologic Cluj inaugurează cea mai nouă clinică de Hematologie din România

Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a finalizat construcția la cea mai nouă Clinică de Hematologie din România. Investiția, realizată din fonduri asigurate de Ministerul Sănătății, se ridică la aproximativ 29 milioane de lei și va permite realizarea procedurii de transplant medular și la Cluj-Napoca, extinzând astfel capacitatea de transplant medular la nivel național.

Conform celor anunțate marți de conducerea Institutului, construcția prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă și 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel: parter – 7 paturi (spitalizare de zi); etajul 1 – 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi și 2 saloane cu 2 paturi); etajul al 2-lea – 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi și 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie și Terapie Intensivă); etajul al 3-lea – 16 paturi (6 saloane cu un pat pentru transplant medular și 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcționează în prezent în Secția de Hematologie a IOCN și care numără 9 medici, un psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri și personal auxiliar.

Inaugurarea noii clinici va avea loc vineri, 30 iulie, ora 12:30, la sediul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (str. Republicii nr. 34-36).

În ultimii doi ani, în Secția de Hematologie de la Institutul Oncologic Cluj au fost înregistrate 38.222 de consultații, astfel: 20.622 de consultații în anul 2019, respectiv 17.600 de consultații în anul 2020, în ușoară scădere, dat fiind contextul pandemic.

***

Fondat în anul 1929, printre primele centre medicale de profil din Europa, Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca este unul dintre cele mai moderne centre de oncologie din România și, totodată, unul dintre cele mai importante institute medicale din țară, zeci de mii de pacienți venind anual aici pentru a beneficia de servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut