Instituția Prefectului: Anul școlar va începe, la Cluj, în deplină siguranță

La nivelul județului Cluj, structurile aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă) „se vor implica activ, astfel încât anul școlar 2022-2023 să înceapă în deplină siguranță și acest climat să fie menținut pe tot parcursul desfășurării acestuia” – informează Instituția Prefectului – Județul Cluj.

Aceeași sursă precizează că, în prima zi de școală, „începând cu primele ore ale dimineții zilei de 5 septembrie”, în perimetrul unităților de învățământ vor fi asigurate efectivele necesare pentru menținerea ordinii și liniștii publice, mai ales în proximitatea trecerilor de pietoni.

„La revenirea în bănci, elevii școlilor din România vor găsi manualele necesare, care să le ușureze studiul materiilor din acest an. 98% dintre unitățile de învățământ din țară au reușit deja să își asigure necesarul de manuale, iar vestea și mai bună vine spre liceeni: aceștia vor avea puse la dispoziție suporturile de curs atât în format fizic, cât în format digital. Elevii din județul Cluj care nu au școala în proximitatea locuinței vor avea asigurat transportul până la unitatea de învățământ” – mai precizează Instituția Prefectului – Județul Cluj.

Stadiul activităților desfășurate cu privire la debutul noului an școlar a fost discutat marți, într-o videoconferință prezidată de premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și alături de reprezentanții prefecturilor din țară. Din partea Instituției Prefectului – Județul Cluj, a participat subprefectul Tasnádi István-Szilárd.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut