Instanța a invalidat mandatele a doi consilieri județeni de la PMP

Liberalul Alin Păunel Tișe a fost validat miercuri în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, în urma rezultatului obţinut la alegerile locale din 27 septembrie.

Sentinţa Tribunalului Cluj este una executorie, cu drept de apel în termen de două zile de la aducerea la cunoştinţa publică, un eventual apel urmând să se judece la Curtea de Apel Cluj.

Alin Păunel Tișe a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, după ce a fost votat de 50,45 la sută dintre clujenii care s-au prezentat la urne.

Admite cererea şi validează mandatul de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj obţinut de domnul Tișe Alin Păunel, candidat din partea PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Instituţiei Prefectului judeţului Cluj şi Secretarului General al Judeţului Cluj, acesta din urmă având obligaţia aducerii la cunoştinţă publică prin afişarea acesteia la sediul Consiliului Judeţean Cluj, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la afişarea prezentei încheieri, la sediului Consiliului Judeţean Cluj. Cererea de apel se depune la Tribunalul Cluj sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică, azi 15.10.2020”, se precizează în încheierea instanței.

De asemenea, instanța a validat mandatul de consilier judeţen declarat ales în urma alegerilor pentru Consiliul Judeţean Cluj din data de 27.09.2020 pentru următoarele persoane: Mînzat Marius, Haiduc Ioan Cristian, Tuluc Călin, Arion Hadrian, Marc Marinela, Cordiș Lucian, Sămărtean Iuliu, Călătan Constantin, Forna Maria, Marchiș Angela, Hodorogea Anca, Ciuta Cristian, Drăghici Dumitru, Mureșan Violeta, Popovici Alin, Molhem Bashar, Rusu Ionuț, Bălaj Gheorghe, Nistor Ovidiu, Dehenes Adela, Molnar Radu, Muscă Elena, Florea Ionuț, Cordoș Alexandru, Cuibus Valentin, Chiorean Laura, Sălătioan Vasile, Chirtes Dorin, Vakar Istvan, Balla Francisc, Antal Geza, Res Eva, Lorinczi Zoltan.

În schimb, a fost invalidat mandatul consilierilor declarați aleși Adrian Fițiu și Augustin Criste, aleși pe listele Partidului Mișcarea Populară. Instanța a luat această decizie după ce PMP nu a eliberat document care să certifice că Adrian Fițiu și Augustin Criste mai fac parte din partid.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut