Înscrieri în programul „Permis pentru viitor”

Până în 21 ianuarie, cei interesați se mai pot înscrie în programul „Permis pentru viitor”, care oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie (Atenție: vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani, iar vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani!).

Se pot înscrie tineri care: sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online, la Fundația pentru Comunitate, sau prin poștă (O/P. 1, C.P. 390, 400750 Cluj-Napoca, jud. Cluj; pe plic se menționează: „Permis pentru viitor”).

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite. Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

În decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. Din Cluj au fost finanțați 21 de tineri, dintre care opt au obținut permis de conducere și alți șapte sunt înscriși la școala de șoferi.

Programul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, este organizat de Fundația pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut