Incluziune, prietenie și distracție

Toate acestea se vor reuni sâmbătă, 24 septembrie, între orele 11:00-18:00, în Parcul Central Cluj-Napoca, la inițiativa Centrului de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Grădinița Specială Malteză”.

„Pregătim activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o zi în care prietenia și înțelegerea nu au nicio limită. Copiii din cadrul Grădiniței Malteze vor întâmpina participanții cu voie bună și vor fi dornici să-și găsească noi prieteni de joacă alături de care să participe la activitățile interactive. Toate acestea vor deveni realitate datorită Serviciului Maltez din Cluj-Napoca și sponsorului nostru Concordia!” – anunță Mirela Codreanu, director Centru Grădinița Malteză.

Din programul evenimentului: orele 11:00-12:15 – teatru de păpuși (română și maghiară); 12:30-14:00 și 16:00-17:30 – Muzică, jonglerii și jocuri cu Mr. Nicu; 14:00 – 16:00 – traseu motric și activități asistate de căței; 11:00-18:00 – face painting și modelare baloane; 11:00-18:00 – loc de joacă gonflabil.

***

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România are o experiență de peste 30 de ani în activități derulate în folosul persoanelor cu dizabilități, copii și adulți și în organizarea de evenimente adresate acestor categorii vulnerabile. În Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Copiii cu Dizabilități Neuromotorii „Grădinița Malteză” desfășoară de 28 de ani neîntrerupt activități zilnice cu copiii cu dizabilități pentru 25 de beneficiari.

Asociația a organizat în acest an, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Festivalul Simfonia Prieteniei, un eveniment socio-cultural care a pus în centrul comunității persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca, în special tinerii și copiii. În cele două zile de festival au participat aproximativ 1500 de persoane, iar 630 de participanți au interacționat cu cele 25 de ateliere organizate pentru cei mici și mari. Deja este în pregătire cea de a doua ediție a festivalului, care va avea loc în anul 2023, lunile mai-iunie. Organizatorii promit o ediție și mai spectaculoasă decât prima, cu mai multe concerte, ateliere, dar și teatru de păpuși, sesiuni de lectură, activități asistate de animale, ateliere de pictură și multe altele.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut