Încercare de record gastronomic mondial cu 1.500 de porţii de stifado

Campionatul internaţional de gătit în aer liber – Cupa Polus Center Cluj-Napoca – îşi propune ca la ediţia din acest an să doboare un nou record gastronomic mondial cu 1.500 de porţii de stifado de porc, care vor fi prezentate în tot atîtea farfurii, pe o masă de 180 metri pătraţi.

Coordonatorul campionatului, Radu Zărnescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că încercarea din acest an a maestrului bucătar clujean Tibi Kiss Budai ar veni după recordul de anul trecut, cînd o echipă condusă de acelaşi bucătar a înregistrat un record mondial cu gătirea a 210 pui pe o singură tavă.

Stifado este un preparat grecesc, pe care echipa de opt bucătari condusă de Tibi Kiss Budai urmează să-l pregătească din circa 120 kg de porc, 70 kg de ceapă, 70 kg de legume (ardei, roşii, dovlecei, vinete) şi două bidoane cu măsline. La final, preparatul va fi pus pe 1.500 de farfurii, aşezate pe o masă de 30 de metri lungime şi şase lăţime, unde va putea fi degustat de public.

Campionatului de gătit în aer liber se va desfăşura în perioada 9 – 11 septembrie, ocazie cu care peste 40 de echipe de bucătari vor încerca să-şi arate măiestria gastronomică într-un concurs la care vor participa şi numeroase echipaje din străinătate. Categoriile de concurs sînt la plită, ceaun, grătar şi creaţie.
Preşedintele juriului este maestrul bucătar englez Burc Tuncel.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut