Începe Bacalaureatul de toamnă

Un număr de 1041 candidați clujeni s-au înscris pentru susținerea probelor celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2019, care începe miercuri, 21 august.

Probele se vor desfășura în patru centre de examen, din care două la Cluj-Napoca (pentru candidații din Cluj-Napoca și Huedin), unul la Turda (pentru candidații din Turda și Câmpia Turzii) și unul la Dej (pentru candidații din Dej și Gherla).

Sesiunea august – septembrie 2019 începe cu probele scrise, programate astfel: 21 august – Limba şi literatura română – E)a; 22 august – Limba şi literatura maternă – E)b;  23 august – proba obligatorie a profilului – E)c; 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E)d. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

M. T.

Articole din aceeasi categorie