Incendiu urmat de o explozie, la Cornești

Două autospeciale și un echipaj SAJ au fost dislocate în joi dimineața pentru a stinge un incendiu, urmat de o explozie, care a cuprins o casă din localitatea Cornești, comuna Cornești.

„Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 7:30, iar în momentul sosirii la fața locului, casa ardea în totalitate. Locatarul casei fusese evacuat și primea îngrijiri de la echipajul SAJ. Din spusele martorilor, bărbatul, în vârstă de cca 80 de ani, a încercat să verifice butelia de gaz, moment în care s-a aprins jetul de gaz. Deși a încercat să se evacueze singur, acesta a fost surprins de explozie înainte să poată ajunge în afara casei” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt col. Andrei Biriș.

Potrivit acestuia, mai mulți localnici, aparținători ai bărbatului și membrii ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Cornești au asigurat prima intervenție după producerea exploziei și au reușit să evacueze bărbatul surprins de explozie înăuntrul casei, înainte ca locuința să fie cuprinsă în totalitate de flăcări. Bărbatul a primit asistență medicală de urgență de la echipajul SAJ, fiind în stare de conștiență și cooperant, cu arsuri la nivelul spatelui și a feței.

Flăcările au fost stinse în limitele în care au fost găsite de pompieri, evitându-se propagarea acestora la anexele din gospodărie și la casele din apropiere.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut