La Vad, administrația locală are multe proiecte notabile, dar nu și banii necesari implementării lor

• Interviu cu dl. David Prunean, primarul comunei •

Așezată pe malul stâng al Someșului, la circa 10 km de municipiul Dej, comuna Vad își are propria sa istorie marcată de Biserica Ortodoxă ridicată aici de Ștefan cel Mare, dar și de hărnicia generațiilor ce au trudit în lunca Someșului și pe colinele Bogății pentru a obține roadele pământului necesare traiului de zi cu zi.

Privind în trecutul apropiat, pilduitoare au fost miile de tone de porumb și grâu trimise anual procesatorilor agricoli, iar ferma legumicolă de aici asigura mari cantități de ceapă, ardei, vinete, roșii și castraveți pentru fabrica de conserve din Dej.

Dar cum fabrica de conserve a devenit de mult istorie, falimentul agricol a trecut în amintiri și viguroasele ferme legumicole și pomicole din jurul municipiului de pe Someș.

Pentru a consemna transformările edilitar – gospodărești survenite în perimetrul acestei unități administrativ-teritoriale ce însumează șapte sate componente, am adresat câteva întrebări domnului David Prunean, primarul acestei comune ce numără aproape 1.400 de gospodării și aproximativ 2.000 de locuitori.

Rep: Domnule primar, David Prunean, conduceți destinele acestei comune din 2004, timp în care au avut loc o seamă de schimbări esențiale, mai ales în infrastructură, vizibile fiind și transformările suferite de străbuna vatră a spațiului rural din comuna dv. mai ales prin modernizările numeroaselor locuințe și, implicit, prin noua arhitectură ce dă o notă plăcută în tot ceea ce se construiește prin Vad, Cetan, Valea Groșilor și nu numai. Unul dintre șantiere l-am întâlnit chiar la intrarea dinspre Dej, spre Cetan, dar care a deviat drumul prin holdele de porumb din lunca Someșului.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut