Incendiu la un spital din Cluj-Napoca

Pompierii clujeni au fost solicitați, duminică dimineață, să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o importantă unitate medicală din Cluj-Napoca. Potrivit Inspectoratului Județean de Urgență Cluj, evenimentul a avut loc la Spitalul CFR și a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat dintr-o baie de la et 1 a unității medicale unde se află Secția interne. Potrivit pompierilor, pe secția unde s-a produs incendiul erau 11 pacienți și personalul medical, trei dintre bolnavi fiind evacuați. Pompierii au reușit mai întâi să oprească extinderea focului în alte zone ale spitalului după care au trecut la lichidarea flăcărilor. Spitalul CFR din Cluj Napoca are o capacitate de cazare de aproximativ 240 de locuri.

”Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al  spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar.

Cadrele ISU Cluj s-au retras în  unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea șiobținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, a transmis ISU Cluj.

Precizăm că în 14 noiembrie, în urma unui incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 12 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut