Incendiu la o hală de producție din Cluj-Napoca

Pompierii au intervenit cu două autospeciale, o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producție a unui operator economic, situată pe strada Beiușului din municipiul Cluj-Napoca.

„După înregistrarea apelului pe numărul unic pentru urgențe 112, în jurul orei 3:50, la fața locului au fost evacuate cca 20 de persoane de pe locul de muncă, până la sosirea pompierilor, iar personalul cu atribuții privind prima intervenție în cadrul operatorului economic a intervenit cu mijloace de primă intervenție, limitând extinderea flăcărilor mai departe de un palet încărcat cu materie primă” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt.col. Andrei Biriș.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Din cercetările preliminare rezultă că focul ar fi pornit de la un echipament al instalației de alimentare cu gaze naturale..

***

Ziua de 8 martie o  fost o zi plină pentru pompierii din întreaga țară: 134 incendii și alte 1.209 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane și animale din medii ostile vieții sunt doar câteva exemple din cele peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în 8, respectiv în noaptea de 8 spre 9 martie.

Conform Inspectoratului General de Urgență, la nivel național, 1.212 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona  București-Ilfov (319 cazuri), urmată de județele Timiș (62 cazuri) și Cluj (58 cazuri).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut