Incendii, descarcerări, acordare de prim ajutor…

Pompierii clujeni au intervenit luni seara cu trei autospeciale și o autoscară pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească situată pe str. Avram Iancu din localitatea Florești.

Intervenția pentru lichidarea focarelor și înlăturarea efectelor negative ale incendiului a durat mai bine de două ore. Focul a distrus acoperișul anexei în care funcționa centrala termică și cca 50 mp din acoperișul casei și o porțiune mai mică din acoperișul garajului. De asemeni, au fost degradate zugrăveala și mobilierul dintr-o cameră a mansardei – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș.

Conform Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență (IGSU), stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.200 de misiuni desfășurate de salvatori, în cursul zilei de luni și în noaptea de luni spre marți.

La nivel național, 1.008 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (244 cazuri), urmată de județele Sibiu (45 cazuri), Hunedoara (43 cazuri) și Cluj (44 cazuri).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut