Încă o noapte… furtunoasă, la Cluj

Pompierii clujeni au intervenit, în urma furtunii de duminică seara, în opt situații izolate pentru a îndepărta arborii doborâți de vijelii în localitățile Bucea, Mărișel, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Gilău, respectiv municipiile Cluj-Napoca, pe strada Ion Rațiu, și Turda, pe strada Arieșului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș, o situație mai deosebită a fost înregistrată în localitatea Mihai Viteazul, unde un acoperiș al unei case aflate în construcție a fost doborât de vânt și a avariat și rețeaua de distribuție de gaze. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor și au redus scăpările de gaze prin mijloace specifice, până la sosirea echipei de intervenție a distribuitorului de gaze.

Alte două intervenții au fost desfășurate pentru a degaja un stâlp de susținere a rețelei de comunicații din Recea Cristur și a unor elemente de acoperiș de pe un imobil situat pe aleea Tomis din municipiul Dej.

Mai multe localități din județ au rămas duminică seara, ore bune, fără curent electric, orice încercare de a lua legătura cu serviciul Deranjamente Electrica fiind zadarnică până cu puțin peste miezul nopții (”Ne pare rău, acest număr este ocupat”).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut