Încă o etapă parcursă pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj

Consilierii locali județeni reuniți miercuri în ședință ordinară au aprobat la proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii: “Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca”. Conform datelor, investiția este evaluată la 1.991.571,57 mii lei, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri UE și din alte surse permise de lege.

Prioritate absolută a forului administrativ județean avansează în ritm susținut, dorința noastră fiind aceea de a demara, într-un timp cât mai scurt, licitația de execuție a lucrărilor. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, deservind pacienți din întreaga țară. Proiectul este apreciat de arhitecți, dar și de medicii de la Spitalul de Copii. Proiectul spitalului este în PNRR, cu șanse bune de finanțare. Vom vedea exact care este suma pe care o putem obține. Avem și alte idei de finanțare. Acestea sunt niște costuri estimative. Vom vedea exact la licitație costurile reale. Apelul meu este de a susține acest proiect, indiferent de partid. Suntem în faza în care urmează să obținem autorizația de construire.

Sperăm ca întreaga finanțare să fie din PNRR. Dacă nu, vom încerca să obținem finanțarea și din alte părți, chiar de la Banca Mondială. Proiectul este extrem de avansat și nu prea are rival în țară. De asta ar trebui să se țină cont când se vor acorda finanțările din PNRR”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Unitatea medicală va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi. 

Spitalul va avea o adresabilitate ridicată, atât pentru pacienții cu domiciliul în județul Cluj, cât și pentru cei din alte județe, deservind pacienții din aproape toate județele țării. Pornind de la aceste premise, regândirea structurii funcționale a spitalului, corelată cu mutarea tuturor serviciilor într-un nou amplasament care să permită o abordare integrată, va contribui în mod direct la creșterea calității serviciilor medicale oferite”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut