În plină pandemie COVID-19, bătrânii sunt înșelați prin metoda „Accidentul”

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au identificat o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Jucu, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

Conform probatoriului administrat, în perioada 15 februarie – 28 martie a.c., femeia în cauză ar fi participat la comiterea mai multor fapte de înșelăciune, cauzând un prejudiciu total de peste 38.700 de lei.

„La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat-o pe femeie pe raza municipiului Cluj-Napoca. În urma percheziției corporale efectuate, asupra femeii a fost găsită și ridicată suma de 12.500 de lei. Totodată, polițiștii au mai recuperat 21.400 de lei, bani proveniți din înșelăciuni. Astfel, prejudiciul total a fost recuperat în proporție de 90%” – informează IPJ Cluj.

Din investigații a reieșit că la data de 27 martie, persoana în cauză s-a deplasat la domiciliul unei femei de 92 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a ridicat suma de 3.500 de lei. De asemeni, la data de 28 martie, s-a deplasat la domiciliul unei persoane de 78 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a preluat 32.000 de lei. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că femeia ar mai fi comis o faptă de înșelăciune, prin aceeași metodă, în luna februarie a acestui an. Astfel, la data de 15 februarie ar fi prejudiciat o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, cu suma de 3.200 de lei. Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, fiind anunțate că fiii acestora au fost implicați în accidente rutiere și necesită intervenții chirurgicale, motiv pentru care le-au fost solicitați bani – precizează sursa citată.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a femeii, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celorlalți participanți.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie