„În materie de colectare selectivă, trecem la nivelul următor”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat, în deschiderea ședinței de consiliu local de miercuri, că, în materie de colectare selectivă se va trece la nivelul următor, după principiul plătești cât arunci, care va fi aplicat mai întâi la case, și ulterior și la blocuri.

Contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer intră în vigoare începând cu 27 ianuarie, anul curent. Contractele vor putea fi întocmite online începând cu data de 27 ianuarie, pe site-ul operatorului sau fizic, în mai multe locații din Cluj-Napoca, precum Calea Dezmirului nr.12, strada Constantin Brâncuși nr. 18, strada Calea Mănăștur nr. 97.

„Trecem la nivelul următor în materie de colectare selectivă în Cluj-Napoca. Intră în vigoare noul contract de salubritate, în 27 ianuarie, ceea ce înseamnă – plătești cât arunci, vei colecta mai mult selectiv, vei plăti mai puțin, nu colectezi selectiv, vei plăti mai mult, pentru că se merge pe principiul cântăririi, în esență. Va fi aplicat în primul rând la case, după aceea și la blocuri. Evident că vom începe treptat implemntarea, prin schimbarea actualelor pubele. Se încheie contracte, iar dacă nu, sancțiunie sunt draconice, din punct de vedere financiar pentru cei care nu își încheie contracte. Va fi o perioadă de tranziție de o lună de zile, dar după aceea se va intra cu amenzi pentru cei care nu își încheie contractele de salubritate”, a declarat Emil Boc.

Primarul a lansat și o invitație. Aniversarea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale, precum și evenimente cultural artistice. Pentru organizarea evenimentelor din 24 ianuarie, Primăria Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de suma de 220.000 de lei.

Tot în deschiderea ședinței de consiliu local, primarul a punctat și stadiul unor proiecte finalizate în ultima perioadă și al altora care sunt în derulare sau vor începe și sunt cuprinse în buget.Astfel Emil Boc a amintit deschiderea recentă a Centrului pentru Tinere sau Parcul Farmec care a fost finalizat, dar anul acesta vor fi făcute studii pentru a fi extins. De asemenea, Parcul Ștefan cel Mare a fost deschis publicului, este funcțional și reprezintă o valoare în plus în materie de spații verzi destinate relaxării și petrecerii timpului liber.

În ce privește metroul, sumten în procedură de licitație, și de asemenea, până vineri, primul tronsin al centurii metropolitane va fi trimis la licitație.

Referitor la bursele elevilor pentru anul viitor școlar, se va avea în vedere creșterea valorii burselor sociale , însă nu vor fi uitate nici cele de performanță, în măsura resurselor.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut