În fotoliul de orchestră | Recital de pian Rudolf Meister

*joi, 26 mai, ora 19.00*

În cadrul stagiunii 2021-2022, Filarmonica de Stat „Transilvania” ne propune un recital de pian susținut de cunoscutul pianist german Rudolf Meister.

Selecția de lucrări pe care o vom audia cu această ocazie cuprinde cele 8 Preludii pentru pian de Frank Martin, Sonata nr. 32 în do minor, op. 111 și Sonata nr. 23 în fa minor, op. 57, Appassionata, de Ludwig van Beethoven.

Rudolf Meister

Îl regăsim pe lista artiștilor realizată de Consiliul Muzical din Germania. Rudolf Meister s-a născut în orașul Heidelberg în 1963 și a absolvit Musikhochschule din Hanovra, la clasa profesorului Konrad Meister, tatăl său. Și-a desăvârșit mai apoi studiul muzical la Viena, sub îndrumarea lui Paul Badura-Skoda și s-a impus publicului meloman printr-o serie de premii la competiții internaționale de prestigiu. A fost cercetător în cadrul Juilliard School New York, sub coordonarea profesorului Jacob Lateiner.

La vârsta de 26 de ani a devenit profesor la Universitatea de Muzică și Arte Performative din Mannheim, actualmente fiind rectorul acestei instituții. De-a lungul anilor, a susținut masterclass-uri în țări precum Austria, Bulgaria, China, Marea Britanie, Germania, Grecia, Irelanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Polonia, Spania și SUA.

A cântat alături de peste 40 de orchestre din întreaga lume, alături de reprezentanți de marcă ai genului cameral, dintre care îi amintim aici pe Ulf Hoelscher, Viviane Hagner, Marco Rizzi și István Várdai. A fost prezent pe scene mari – câteva dintre ele: Lincoln Center (New York), Teatrul Metropolitan din Tokio, Seoul Arts Center, ABC-Hall din Sydney, Sala Gaveau (Paris), sălile de concerte Musikverein și Konzerthaus din Vienna, Filarmonica berlineză.

Pe Rudolf Meister îl regăsim, de asemenea, în calitatea sa de jurat al numeroaselor competiții muzicale internaționale. În semn de recunoaștere pentru întreaga activitate, Institutul Cultural Român i-a acordat pianistului medalia „George Enescu”.

Biletele pentru recitalul de joia aceasta pot fi procurate online, de pe site-ul entertix.ro.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut