În fotoliul de orchestră | „Pianistul care transformă sunetele în aur” vine la Cluj-Napoca!

*vineri, 29 aprilie 2022, ora 19.00*

Unul dintre cei mai titrați pianiști vine la Cluj-Napoca! Severin von Eckardstein este solistul invitat care va performa alături de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, vineri, 29 aprilie 2022, începând cu ora 19.00.

Publicul meloman va avea ocazia să audieze următoarele lucrări: Nikolai Medtner – Concertul nr. 3 în mi minor pentru pian, op. 60, Balada (interpretat în premieră în România), Modest Musorgski – Tablouri dintr-o expoziţie.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-urile www.entertix.ro şi www.myticket.ro.

Severin von Eckardstein

Severin von Eckardstein s-a născut la Düsseldorf , la data de 1 august 1978 și a început să studieze pianul de la vârsta de șase ani. De la 12 ani, a studiat în cadrul Robert Schumann Hochschule din Düsseldorf, urmând ulterior cursuri la Hanovra și Salzburg. A urmat apoi cursurile Universității de Arte din Berlin și, înepând cu anul 2002, a studiat la International Piano Academy Lake Como din Italia.

Un pianist extrem de talentat, Severin von Eckardstein a avut ocazia să se desăvârșească în cariera sa muzicală sub îndrumarea unor nume sonore, printre care amintim Karl-Heinz Kämmerling, Alfred Brendel, Vitalij Margulis, Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha și Leon Fleisher. Supranumit „pianistul care transformă sunetele în aur”, von Eckardstein a a fost prezent la concursuri internaționale de prestigiu, precum Ferruccio Busoni” din Bozen (1998), „Leeds International Piano Competition” (2000), „José Iturbi” din Valencia (2002), ARD-Competition din München (1999). În cadrul Concursului „Regina Elisabeta” din Bruxelles (2003), a fost distins cu premiul întâi.

A susținut numeroase concerte pe cele mai importante scene din Berlin, Munchen, Milano, Moscova, Madrid, Londra, Paris, New York, Amsterdam, Budapesta, Hong Kong, Tokyo și Seul. Participări la festivaluri: Festivalul Klavier-Festival Ruhr, Festivalul Gilmore din Michigan / SUA, Festivalul La Roque d’Anthéron din Franța, Festivalul de muzică Schleswig-Holstein, Festivalul Husum („Raritäten der Klaviermusik” ) și Festivalul Internațional de Pian de la Miami, unde a susținut concertul de deschidere în 2009.

Cristian Mandeal

Născut la data de 18 aprilie 1946, la Rupea, Cristian Mandeal este muzician, pianist și dirijor, director general al Filarmonicii „George Enescu” din anul 1991. A început studiile de pian, compoziție și dirijat la Liceul de Muzică din Brașov, continuate apoi la Academia de Muzică din București (între anii 1965 și 1974). S-a perfecționat ulterior la Berlin, sub îndrumarea lui Herbert Karajan (1980), și la München, sub îndrumarea lui Sergiu Celibidache (1990).

În perioada 1980-1987 a fost dirijor permanent al Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca.

În 2001 și 2003 a fost director artistic al binecunoscutului Festival și Concurs Internațional „George Enescu” desfășurat la București.

A fost distins de-a lungul carierei cu: Premiul Uniunii Compozitorilor din România, Premiul „Ionel Perlea”, Medalia Academiei Române, Premiul de Excelență al Forumului Muzical Român pentru popularizarea operei „Oedip” de George Enescu și Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce (1 decembrie 2000) „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut