În comuna Vad continuă modernizarea drumurilor

Primarul comunei Vad, David Prunean, este un bun gospodar. Nu numai pentru că de foarte mulţi ani se află în fruntea comunei cu 7 sate componente, dar şi pentru profesionalismul de care dă dovadă în tot ceea ce face pentru obşte.

Rezultatele se văd la tot pasul. Realizările administraţiei locale au fost apreciate în această toamnă şi vizitatorii sosiţi la Vad cu ocazia întâlnirilor de fotbal desfăşurate în cadrul seriei a 10-a a ligii a III-a, având în vedere că pe modernul stadion din localitate îşi dispută meciurile programate acasă Someşul Dej. Cu toţii au rămas uimiţi atât de frumoasa bază sportivă, cât şi de investiţiile realizate în domeniul social-cultural.

După cum ne-a declarat primarul comunei, în acest an prioritare au fost reabilitarea drumurilor şi consolidarea malurilor pâraielor şi a Someşului. Şi până în prezent pe această linie s-au făcut lucruri notabile şi, după cum a mărturisit edilul-şef, nu se opresc aici, chiar dacă, încet-încet, intrăm în iarnă.

Într-o dimineaţă primarul ne-a mărturisit că mai are în plan 3-4 kilometri de asfaltări, dar din cauza terenului moale, maşinile şi utilajele firmei care execută lucrările nu pot intra pe terenurile respective. Fiind vorba de drumuri de hotar, este mai greu de lucrat în zonele respective. Ar fi ideal dacă ar termina modernizarea acestor drumuri pe care în această perioadă agricultorii le folosesc pentru transportul ultimelor produse şi a resturilor vegetale de pe cîmp. Acum, când precipitaţiile s-au oprit, investiţiile în acest domeniu pot continua. Primarul David Prunean este încrezător că şi aceste porţiuni de drumuri vor fi reabilitate până la sfârşitul anului.

În ciuda faptului că în toată ţara învăţământul se desfăşoară onliune, administraţia locală poartă grija celor 175 de elevi şi preşcolari, asigurând încălzirea spaţiilor  şcolare de pe raza comunei.

Primăria comunei Vad a mai construit în acest an un nou pod peste Someş în centrul de comună şi a efectuat lucrări de întărire a malului râului, ţinând cont că în ultimii ani mereu au fost probleme cu inundaţiile.

SZ.Cs. 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut