În acest an Dejul se va îmbogăți cu o nouă bază sportivă modernă

La început de an, fiecare Primărie face planuri pe viitor. Așa se întâmplă și în  municipiul Dej, unde și anul trecut s-au făcut lucruri deosebite, amintind aici modernizarea străzilor 1 Mai și Crângului, unde au fost amenajate trotuare moderne, ca și în țările occidentale.

Două porți de intrare în orașul de la confluența Someșurilor, dinspre Gherla, pe care nici nu le mai recunoaștem, atât de frumoase și atrăgătoare sunt. Primarul Dejului, ing. Costan Morar, ne-a spus, într-o discuție purtată chiar în prima zi a noului an, că dorește să continue aceste lucrări de reabilitare a străzilor și trotuarelor, dar mai are în plan o altă investiție demarată acum doi ani, și anume finalizarea noului stadion de la Obor, adică pe strada Câmpului nr. 3. Noua bază sportivă a municipiului se construiește pe fostul teren de antrenament, cunoscut de localnici „Obor”, unde în curând va fi inaugurat un stadion modern, bine utilat, de care orașul ducea lipsă, mai ales copiii și juniorii centrului de inițiere din cadrul clubului Unirea. Dacă în trecut pe acolo se juca pe noroi și în condiții improprii (la un moment dat nici vestiar nu avea!), în acest an sportivii vor dispune de condiții de joc și antrenament (mai ales) moderne, ca și la marile cluburi din Europa.

Terenul de joc va fi cu iarbă artificială, pe lângă care va fi amenajată o suprafață de joc multifuncțional, pentru practicarea altor jocuri sportive, cum sunt handbal, baschet, volei sau tenis și care va fi folosit îndeosebi de copii. Toate terenurile vor dispune de iluminat nocturn, un mare avantaj pentru elevii orașului care au cursuri școlare până după-amiază, târziu. Tribuna de pe marginea terenului mare va avea o capacitate de 500 de locuri. Totodată, vor fi amenajate spații verzi, alei pietonale și parcare pentru mașini, adică tot ce este necesar în cazul unui stadion modern.

Primarul municipiului Dej, ing. Costan Morar, ne-a mai informat că vor demara lucrările și la reabilitarea stadionului din parc, unde este mare nevoie de reparații capitale la vestiare, bazinul de recuperare sau pe tribune. După ce Unirea a promovat vara trecută în liga a II-A, Dejul are mare nevoie și de un stadion municipal pe măsura nivelului în care evoluează echipa-fanion a orașului,  tot mai cunoscută și respectată în toată țara prin evoluțiile bune din toamna trecută.

Sunt investiții proiectate pentru dezvoltarea mișcării fizice și sportului în localitate, unde CS  Unirea a sărbătorit anul trecut 100 de ani de la înființare. Puține cluburi sportive  din țară se pot mândri cu această performanță.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut