Importatorii de artificii, verificați de polițiști

Modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice a fost verificat de polițiști în cadrul acțiunii naționale „Importatorii de artificii 2020”, derulată în perioada 26 octombrie – 18 noiembrie.

Potrivit IGPR, în urma a 495 de controale efectuate la persoane fizice și juridice autorizate/ neautorizate să desfășoare operațiuni de import/ transfer/ comercializare articole pirotehnice, precum și la cele care efectuează jocuri de artificii, au fost întocmite 35 de dosare penale. 40 de persoane sunt cercetate pentru 41 de infracțiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice și al materiilor explozive.

Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 770 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase și categorii (toate provenind din săvârșirea de infracțiuni sau contravenții la regimul materiilor explozive). Totodată, au fost retrase două autorizații de funcționare, de organele de profil, pentru renunțare sau neprezentare la viză.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut