Iluminat modern pe 16 străzi din Cluj-Napoca

Un proiect de hotărâre privind obiectivul de investiții „Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră” se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de săptămâna viitoare.

Conform municipalității, în prezent, sistemul de iluminat public de pe 16 străzi din oraș este format din aparate de iluminat echipate cu lămpi cu vapori de sodiu. Este vorba de străzile Calea Turzii, Bulevardul Muncii, Traian Vuia, Mehedinți, Ioan Meșter, Romulus Vuia, Oașului, Căii Ferate, Fabricii de Zahăr, București, General Eremia Grigorescu, Alexandru Vlahuță, Gruia, Alexandru Vaida Voievod, Teodor Mihaly și Unirii. Infrastructura sistemului de iluminat public pe străzile menționate este compusă din 1362 de stâlpi existenți, pe care sunt amplasate un număr de 1416 aparate de iluminat.

Odată cu progresul tehnologic bazat pe surse LED și echipamente de telegestiune, costurile cu funcționarea sistemului de iluminat pot fi reduse semnificativ, iar calitatea iluminatului poate fi crescută printr-o mai bună acoperire a suprafețelor rutiere și pietonale, și în același timp prin reducerea poluării luminoase.

Scenariul agreat propune montarea unui număr de 1424 aparate de iluminat echipate cu surse LED și sistem de telegestiune pe cele 16 străzi. Prin această intervenție se dorește reabilitarea rețelei de iluminat prin achiziționarea și montarea pe stâlpii existenți a unor aparate de iluminat noi, echipate cu surse LED și implementarea unui sistem de monitorizare și control centralizat pentru toate aparatele de iluminat.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut