Iluminat arhitectural la Biserica Sfântul Mihail din Piața Unirii

Primăria Cluj-Napoca a instalat un sistem de iluminat arhitectural la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Piața Unirii, una dintre cele mai impozante clădiri ale orașului nostru. 

Astfel, s-au montat pe sol și pe stâlpi un număr de 105 proiectoare LED cu temperatura de culoare alb neutru. Valoarea lucrărilor este de 454.687 lei plus TVA.

Un sistem modern de iluminat arhitectural a fost instalat recent și la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca și este prevăzut, de asemenea, pentru o altă clădire emblematică a Clujului, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”.

Reamintim că municipalitatea a elaborat o Strategie locală de dezvoltare a serviciului de iluminat public din orașul nostru pentru perioada 2022-2030. Conectarea digitală a sistemelor de iluminat, inclusiv iluminatul arhitectural, „este un actor important în dezvoltarea urbană, având rolul de a media legătura între clădire și om. În era tehnologiei și în contextul implementării conceptului de “oraș inteligent”, este necesar un sistem de interconexiune virtuală a sistemelor de iluminat arhitectural, care oferă facilitatea unui control global.
Realizarea unui plan general de iluminat arhitectural al monumentelor istorice urmăreşte, pe termen lung, atingerea unor obiective precum conștientizarea și valorificarea potenţialului zonei studiate, prin punerea în evidență a clădirilor de patrimoniu”.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut