Împreună, pentru a limita răspândirea Covid-19 și pentru a sprijini comunitatea clujeană

Începând de joi, 2 aprilie, Beard Brothers, „Vă ajutăm din Cluj” și CERT Transilvania au devenit parteneri în sprijinirea locuitorilor municipiului Cluj-Napoca în perioada stării de urgență. În acest scop, cele trei inițiative au agreat să își pună în comun resursele și expertizele.

Colaborarea constă în aceea că platforma digitală de gestiune a solicitărilor, dezvoltată de mișcarea „Vă ajutăm din Cluj”, va fi pusă la dispoziția tuturor partenerilor.  Call center-ul dezvoltat de „Vă ajutăm din Cluj” (echipa de voluntari și procedurile dezvoltate) va fi folosit pentru a ajuta beneficiarii vizați de grupul de sprijin – persoane vârstnice și din grupuri cu risc sporit la virusul Covid 19, dar și cazuri sociale care parvin de la autoritățile relevante sau pe care le identifică cei trei parteneri. De asemeni, se vor organiza traininguri specifice atât pentru voluntarii care preiau cereri de la beneficiari, cât și pentru voluntarii de distribuție/ de teren care desfășoară activități în numele mișcării comune. Contactele, nevoile și soluțiile identificate de fiecare dintre organizații în gestionarea crizei Covid 19 vor fi puse în comun. Se va facilita transferul de resurse (logistice, financiare, consumabile) acolo unde există o nevoie. Cei trei parteneri vor fi în comunicare constantă, pentru a lua decizii care privesc situațiile de criză și cele gestionate în comun.

Beard Brothers, „Vă ajutăm din Cluj” și CERT Transilvania au anunțat că vor colabora în continuare cu autoritățile administrative locale, de ordine publică și sanitare și cu alte organe și autorități publice în acțiunile specifice ce se vor desfășura în această perioadă cu scopul de a limita răspândirea virusului.

Oricine este dispus să se implice și să ajute, o poate face înscriindu-se pe platforma „Vă ajutăm din Cluj”, ajutam.civicsuport.ro.

Numărul call center-ului este: 0364.406.517.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie