IGSU: Copiii – „principalele victime ale incendiilor din locuințe”

În primele zece luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți.

„Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului” – atenționează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Părinții sunt atenționați să nu lase niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcțiune sau nesupravegheate, să nu utilizeze mijloacele de încălzire cu defecțiuni sau deteriorate și să nu apeleze la improvizații ale instalațiilor electrice sau cu gaze.

„Nu lăsați nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă! Curățați și verificați coșurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operațiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece. Nu lăsați copiii singuri acasă! Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!” – atenționează IGSU, adăugând: „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut