IGPR: Criminalitatea sesizată, în scădere

În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale). De asemeni, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut. Infracțiunile contra patrimoniului au scăzut  cu 17,1%: infracțiunile de furt – cu 19,8%, iar tâlhăriile – cu 20%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor cu 50%.

De asemeni, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate în urma accidentelor cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

„În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe” – precizează IGPR.

Conform aceleiași surse, în luna martie 2020, instanțele judecătorești au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de protecție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie