IGPR: 84 de dosare penale pentru nereguli în domeniul silvic

Polițiștii au confiscat 390 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 130.303 lei, în cadrul unor acțiuni pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, desfășurate în perioada 24-30 iulie 2020, la nivel național.

În această perioadă, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din IGPR, polițiștii au desfășurat 766 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate 203 obiective – exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice. Potrivit IGPR, pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 84 de dosare penale, fiind cercetate 99 de persoane. Au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 315.000 de lei.

În perioada amintită au fost înregistrate 9 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 3 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor – precizează sursa citată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie