Iclodul va avea un nou centru civic

Cine a trecut zilele acestea prin  comuna Iclod, în vecinătatea magazinului Profi (fostul restaurant) a putut vedea echipa de muncitori care lucra la demolarea clădirii fostei grădinițe. Au început cu acoperișul și în perioada următoare va fi eliberat tot terenul aflat chiar în mijlocul localității.

După cum ne-au declarat edilii comunei, acolo se va amenaja noul centru civic al Iclodului, o comună unde în ultimii zece ani s-au realizat multe obiective importante, de la un spațios centru cultural, până la un modern stadion (IclodArena), să  nu mai vorbim de reabilitarea străzilor și a trotuarelor, ultima lucrare aflându-se în plină derulare.

Cu sprijinul autorităților județene competente se organizează un concurs de soluții, în colaborare cu studenții de la Facultatea de Arhitectură din Cluj-Napoca, pentru amenajarea noului centru civic al Iclodului. Ar fi primul demers de acest gen în mediul rural din județul Cluj. Edilii iclozeni, recunoscuți și apreciați pentru capacitatea lor de muncă și inițiative gospodărești, doresc să realizeze, în locul fostei grădinițe și pe terenul din jurul ei, un spațiu verde și cu dotările necesare unei piețe centrale cum au și orașele  noastre. Desigur, și iluminatul public va fi pe măsură. Asta se face, după ce acum câțiva ani, pe Valea Alunișului, tot prin grija Primăriei a fost amenajată o promenadă în stilul marilor orașe, iar în vecinătatea sediului Primăriei, acum patru ani, a fost inaugurată Piața Unirii. Sunt realizări deosebite, mai rar văzute în localitățile rurale de pe meleagurile noastre.

Iată cum se traduce în practică un proiect mai vechi al administrației locale din Iclod: prin amenajarea unui centru civic, ideea primarului Emil Pîrțoc încet-încet prinde  contur. Din clădirea fostei grădinițe (între timp s-a construit una nouă!) a rămas doar o amintire. Important e viitorul, faptul că zona respectivă va arăta mult mai bine și mai frumos.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut