Horia Nasra acuză: „Guvernul PNL a blocat finanțările pentru marile proiecte ale Clujului!”

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, acuză „baroniadă liberală”, că este incapabilă să atragă fonduri de la București, într-o perioadă în care în tot occidentul, investițiile în infrastructură și obiective de dezvoltare sunt anunțate ca remedii eficiente pentru ieșirea din criză.

În acest sens, social democratul enumeră câteva dintre proiectele abandonate sau în stand-by ale liberalilor. „La nivel județean, de curând, liderii PNL Cluj au anunțat temporizarea investițiilor în parcurile industriale TETAROM IV și TETAROM V. Ce să mai vorbim despre fonduri alocate pentru parcuri industriale în zona Huedinului și de pe Valea Someșului care să deservească Gherla și Dej? Niciun leu alocat sistemului de irigații din localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda, de către ministrul clujean al agriculturii, Adrian Oros! În 2018, guvernul PSD, prin ministrul Petre Daea, consilierul ministrului Ilarie Ivan și prefectul Aurel Cherecheș, au repus în funcţiune sistemul de irigaţii din Cluj, după mai bine de 15 ani, prin redeschiderea staţiei de pompare (SPA) din comuna Moldoveneşti”, atrage atenția Horia Nasra.

Social democratul clujean mai susține că PNL a blocat la nivelul județului Cluj finanţarea pentru infrastructura locală și pentru obiectivele de dezvoltare locală: „PNL Cluj nu a adus un leu pentru comunele Clujului! PNL Cluj nu a alocat niciun leu pentru centura Dejului, după ce guvernul PSD, prin secretarul de stat de la transporturi, Mircea Biban, a introdus proiectul în lista de finanțare, după ce deputatul Cornel Itu și primarul Costan Morar au făcut eforturi considerabile pentru a convinge guvernul că acest obiectiv de infrastructură este vital pentru municipiul Dej și întreaga zonă!”, mai spune Nasra.

Totodată, parlamentarul reamintește că Emil Boc, pe vremea când era premier, le promitea clujenilor realizarea proiectului construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti. „Apoi în 2015, din calitatea sa de primar al Clujului, ne anunța că proiectul de construire a hidrocentralei va fi implementat „step by step“, cu ajutorul investitorilor chinezi. Acum aveți putere politică, ministru și guvern, stimați lideri ai PNL Cluj, Emil Boc, Alin Tișe și Daniel Buda, susțineți acest proiect și nu-l uitați într-un sertar al promisiunilor administrative!”, mai spune deputatul.

Nu în ultimul rând, Horia Nasra reclamă faptul că nu a fost alocat niciun leu pentru proiectul introducerii metroului în Cluj, iar miniștrii cărora el le-a adresat întrebări și le-a cerut socoteală în acest sens, întârzie să răspundă.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie