Hackathon COVID-19 Space Apps

Agenția Spațială Română (ROSA) invită programatori, antreprenori, oameni de știință, designeri, comunicatori, producători, constructori, artiști și ingineri să participe la un hackathon virtual, dedicat folosirii datelor deschise pentru găsirea de soluții la probleme legate de la pandemia COVID-19. Evenimentul, organizat în comun de NASA, ESA (Agenția Spațială Europeană) și JAXA (Agenția de Explorare Aerospațială din Japonia), va avea loc în perioada 30-31 mai.

Conform celor anunțate de ROSA, în timpul Space Apps COVID-19, participanții din întreaga lume vor crea echipe virtuale care, pe parcursul a 48 de ore, vor folosi datele de observare a Pământului pentru a propune soluții legate de COVID-19, pe teme diverse, de la studierea virusului care provoacă COVID-19 și răspândirea sa, până la impactul pe care boala îl are asupra sistemului Pământ.

Vor fi avute în vedere următoarele arii tematice: folosirea datelor din spațiu pentru a afla mai multe despre virus și DESPRE răspândirea acestuia; reacții sau schimbări locale și soluții; impactul COVID-19 asupra sistemului Pământului / răspunsul sistemului Pământului; oportunitate economică, impact și redresare în timpul și după COVID-19.

Space Apps este un hackathon internațional care are loc în orașe din întreaga lume. Din 2012, echipele au lucrat cu datele deschise ale NASA pentru a aborda problemele practice legate de spațiu sau Pământ. COVID-19 Challenge va fi primul hackathon al programului organizat virtual.

Pentru a se înregistra la hackathon, cei interesați sunt invitați să acceseze link-ul: https://covid19.spaceappschallenge.org/

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *