„Ghetuțele Bucuriei” au ajuns la aproape 200 de copii cu situație materială grea

Un număr de 192 de copii cu situație materială grea, din nouă localități de pe raza județelor Cluj, Sălaj, Alba, Brașov și Vâlcea, au primit, în pragul Crăciunului, ghete noi, coșuri cu dulciuri și alimente, dar și daruri de suflet – cărți și jocuri.

Copiii beneficiari ai campaniei umanitare „Ghetuțele Bucuriei”, derulată de 4 ani, deja, de Asociația Educalise, au vârste cuprinse între 2 și 17 ani, provin, majoritatea, din familii monoparentale sau sunt crescuți de bunici în condiții materiale greu de imaginat și aproape toți trăiesc în mediul rural.

În acest an, rolul de „spiriduși” ai campaniei „Ghetuțele Bucuriei” a fost îndeplinit nu doar de fondatoarele Asociației Educalise, ci și de membrii familiilor care au donat bani, pentru cele 192 de pachete. În județul Cluj, „ghetuțele bucuriei” au ajuns la copii din Frata, Cătina și Aruncuta.

„Campania din acest an a lăsat o amprentă puternică asupra copiilor, atât a celor din mediul rural care au primit cadourile, cât și a micilor spiriduși din rândurile familiilor donatoare. Este o lecție de viitor pentru copiii donatorilor și dorim să păstrăm această latură educațională a proiectului nostru – este parte din angajamentul nostru, de a contribui la formarea viitoarei generații. Noi credem cu tărie că educația de astăzi schimbă lumea de mâine. Iar ce loc ar putea fi mai bun sa facem asta decât acasă și în cercul nostru de prieteni, pornind cu proprii noștri copii?”, declară, într-un comunicat, Cristina Sălăgean, cofondatoare a Asociației Educalise.

Același document menționează că fiecare pachet livrat beneficiarilor a avut o valoare de 230 de lei și conținea o pereche de ghete noi, șosete, un polar, un joc, o carte, fructe și dulciuri. Acolo unde a fost nevoie, „spiridușii” Educalise au suplimentat darurile cu alimente și produse de curățenie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut