Gherlenii se răcoresc la ștrand

În aceste zile caniculare de vară locuitorii municipiului Gherla au mare noroc cu ștrandurile ce funcționează pe raza orașului.

Cel mai aglomerat loc este în aceste zile baza de agrement și tratament balneologic „Tehnomedical” de pe strada Fizeșului. Locația respectivă de la marginea urbei se bucură de mare afluență, copii și adulți frecventând această frumoasă zonă de agrement. La dispoziția publicului stau patru bazine, trei cu apă dulce (două afară, iar unul înăuntru) și unul acoperit, cu apă sărată. La mijlocul săptămânii, toate cele patru bazine au fost aglomerate, efectiv nu găseai un loc liber pe margine și nici în apă.

Nu numai localnicii frecventează ștrandul, ci și foarte mulți turiști veniți din județele limitrofe Mureș, Bistrița Năsăud și Maramureș, având în vedere că în imediata vecinătate se găsește un spital de recuperare medicală – „Eurotrat”, unde sunt efectuate mai multe tratamente fizioterapeutice sub îndrumarea cadrelor medicale de specialitate.

La marginea municipiul Gherla, pe dealul Brădet se găsește locul denumit „Sărătura”, mult căutat în această perioadă mai ales de pensionarii care suferă de reumatism, dar și de mulți tineri. Nămolul de acolo are același efect terapeutic ca și cel de la Techirghiol, de pe litoralul Mării Negre. Deci, bolnavii gherleni nu sunt nevoiți să parcurgă 600 de kilometri până la stațiunea dobrogeană, ci se tratează la doi pași de orașul lor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut