Gherlenii – consultați în privința creșterii tarifelor pentru serviciile prestate de SC ADP SA

În actuala situație a crizei sociale și economice orice scumpire creează probleme pentru o familie. Nu este altfel nici în municipiul Gherla, unde pe zi ce trece, în magazine, la orice produs cumpărat se mai adaugă câțiva lei în plus. La toate aceste majorări de prețuri se aliniază și administrația locală, care nu putea să rămână în urmă.

Acum, Municipiul Gherla anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului privind aprobarea tarifelor pentru serviciile prestate de SC ADP Gherla SA. Aceasta din urmă solicită modificarea tarifelor existente și aprobarea unor noi tarife față de cele stabilite în anul 2020. Solicitarea este justificată, între altele, de majorările substanțiale la toate componentele care intră în alcătuirea tarifelor (combustibil, consumabile, piese de schimb, energie electrică, diverse reparații etc.) și de majorarea costului privind eliminarea deșeurilor depozitate ilegal și a biodeșeurilor de pe raza municipiului Gherla și a localităților arondate. Serviciile prestate de SC ADP SA către populație presupun ridicarea gunoaielor, a diferitelor deșeuri din plastic, carton și sticle și efectuarea lucrărilor de curățenie pe domeniul public. De asemenea, sunt valorificate și florile produse în serele proprii de pe strada Gelu.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 20 martie a.c.

Considerăm oportună consultarea locuitorilor orașului cu privire la acest proiect de act normativ, măcar oamenii știu din timp ce scumpiri îi mai așteaptă în perioada următoare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut