Gherlenii au luat cu asalt ștrandurile

Căldurile tropicale din ultimele zile i-au scos pe gherlenii din casă, cei mai mulți alegând ștrandurile și lacurile din împrejurimile orașului. Oamenii nu au mai suportat temperaturile de 30 de grade și s-au refugiat pe malul apei.

Chiar dacă cel mai cunoscut ștrand cu două bazine (unul pentru copii) de la marginea parcului mare își deschide porțile numai în acest weekend (mai precis sâmbătă, 26 iunie), lumea are ce să aleagă. Pe strada Fizeșului, baza de agrement Eurotrat își așteaptă oaspeții în condiții foarte bune, acolo, la dispoziția publicului aflându-se un bazin în aer liber și două bazine acoperite, unul cu apă sărată. Mulți gherleni se deplasează la „Sărătura” (foto), unde există și renumitul nămol ce are valoare terapeutică egală cu a nămolului de la Techirghiol, de la Malul Mării. Recreere, dar totodată și posibilitate de tratament pentru cei care suferă de reumatism. Nu întâmplător, acel loc de pe dealul Brădet este frecventat și de mulți clujeni sau dejeni, în această perioadă caniculară fiind cea mai căutată locație din oraș.

Posesorii de mașini au luat drumul lacurilor de pe Câmpie, cei mai mulți poposind pe malul lacului Săcălaia, unde pe lângă pescuit există condiții bune și pentru o baie binevenită. În apropiere, în comuna Sic există și un ștrand cu apă sărată, la fel de mult vizitat nu numai de localnici, dar și de mulți gherleni. Primăria comunei Sic are în plan pe acest an și construirea unui bazin de înot acoperit, totul depinde de resursele financiare.

Oamenii în vârstă din municipiul Gherla și-au ales ca loc de răcoare vestitul parc, unde la umbra arborilor seculari dispun de răcoare și liniște. Prin grija Primăriei, în mijlocul parcului a fost amenajată o cișmea de apă, una funcționând și în plin centrul municipiului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut