Gherla, un adevărat șantier

Suntem la sfârșitul iernii (dacă, cumva, nu ne va face „figuri” în luna martie), dar la Gherla se execută lucrări care în alți ani erau la ordinea zilei în plină primăvară. Nu întâmplător, fiindcă edilii au proiecte mari pe acest an, iar timpul presează.

Folosindu-se de temperaturile mai mari din ultima perioadă, unele proiecte au și fost demarate. De exemplu, lucrările de extindere și reabilitare a rețelei de apă și canalizare din municipiul Gherla, începute în 2020, continuă pe mai multe străzi din Gherla. În prezent se muncește pe străzile Mintiului, George Coșbuc, Zambilei, Ghioceilor, Stejarului, iar pentru zilele următoare sunt anunțate noi lucrări pe străzile Theodor Speranția (unde deja s-a și instalat șantierul), apoi pe strada Stejarului și pe aleea Mesteacănului din cartierul de locuințe MR1. Pe strada Theodor Speranția este restricționată, începând de vineri, 18 februarie, circulația autovehiculelor. Pe porțiunea de la podul peste Canalul Morii și până la intersecția cu strada Stejarului, circulația este blocată complet.

Administrația locală informează că alte lucrări sunt programate apoi pe străzile Liviu Rebreanu, Crișan, Fizeșului, Parcului, Gelu, Vasile Alecsandri, Magnoliei, Viorelelor. Pe străzile unde au fost finalizate lucrări – Teilor, Gheorghe Doja, Salciei și Castanilor, urmează, cel mai probabil la sfârșitul acestei luni, lucrări de asfaltare. Urmează ca și pe celelalte străzi amintite mai sus să fie reabilitat carosabilul.

Aceste lucrări creează disconfort în circulația rutieră pe raza municipiului, dar după finalizarea lor vor fi demarate reparațiile de străzi, prioritate având cele unde au fost schimbate rețelele de apă și canal. Desigur, totul depinde de ritmul lucrărilor de gospodărie comunală, dar și de condițiile meteorologice din această perioadă.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut