Galerie foto | Imagini exclusive de pe șantierul celei mai mari investiții a statului român la Cluj-Napoca

Ziarul Făclia a vizitat șantierul noului sediul al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din cartierul clujean Mănăștur, zona Colina, cu acordul conducerii instituției.

Am găsit zeci de muncitori, pe mai multe fronturi de lucru. Se lucra intens la sălile de curs, sălile cadrelor didactice, la sala de concerte și la cămin. Forfotă mare era și în zona viitorului amfiteatru ce va avea 2200 de locuri. Lucrările avansează în rit alert iar conducerea instituției speră ca anul universitar 2023/2024 să fie inaugurat în noua clădire.

Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima este, în acest moment, singura universitate din România care nu deține un sediu, o clădire funcțională pentru desfășurarea activității didactice, în condițiile în care numărul studenților este în continuă creștere, ajungând la 1.180 la nivelul anului universitar 2019-2020.

Potrivit Legii 165/2013 Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima trebuie să părăsească actualul sediu, de pe str. Ion I.C. Brătianu nr. 25 (în urma retrocedării clădirii către Episcopia Română Unită cu Roma) în anul 2023.

Noua construcție (campus universitar) este un concept integrat, în care studenții și profesorii vor fi protejați prin funcționalitățile complexe oferite.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 176.488.000 lei, durata construcției, conform documentației existente, fiind de 24 de luni.

Vă prezentăm în exclusivitate imagini de pe șantierul celei mai mari investiții pe care statul român o derulează la ora actuală în Cluj-Napoca.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut