Furnizori de energie electrică, amendați de ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat Hidroelectrica, E.ON, Electrica şi Enel cu 2,01 milioane de lei pentru nerespectarea reglementărilor privind furnizarea energiei electrice în contextul liberalizării pieţei.


După ce a primit o serie de sesizări din partea populației, ANRE a demarat şi a finalizat acţiunile de control desfăşurate la furnizorii de energie electrică.
Au fost verificate modul de organizare şi funcţionare a centrelor de telefonie (call-center), respectarea obligaţiei de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială,
precum și respectarea obligaţiei de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.
Hidroelectrica a fost sancţionat
ă cu amenda contravenţională de 410.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de organizare şi funcţionare a centrelor de telefonie (call-center), nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice şi nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.
Electrica Furnizare şi E.ON Energie România au fost sancţiona
te fiecare cu amendă contravenţională de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condiţiile de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială, nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.
Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au fost sancţiona
te fiecare cu amendă contravenţională de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut