Fotoliul de orchestră | „La Grande Belleza”

„La Grande Belleza” – ediție aniversară a turneului SoNoRo Conac la Cluj

* duminică, 10 aprilie, orele 19.00*

Tuneul SoNoRo Conac ajunge în acest an la ediția a X-a, o ediție aniversară, celebrată sub numele „La Grande Bellezza”. Între 9 aprilie și 30 iunie 2022, SoNoRo Conac își propune să aducă un omagiu arhitecturii, prin organizarea de concerte de muzică de cameră în saloanele palatelor și conacelor, precum și în importante săli de concerte din România.

În contextul pandemic și al conflictului din Ucraina, directorul turneului SoNoRo Conac, Răzvan Popovici, a transmis următorul mesaj: „La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă.”

După ce în data de 9 aprilie va debuta pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu, Sala Thalia, duminică, 10 aprilie, turneul va ajunge la Cluj-Napoca. Iubitorii de muzică de cameră sunt invitați în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic, începând cu orele 19.00, unde îi vor putea urmări pe artiștii Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian).

În programul muzical al serii se vor regăsi lucrări din Franz Schubert, Robert Schumann, Astor Piazzola și Johannes Brahms.

De la Cluj, SoNoRo Conac va fi prezentat la Târgu Mureș, Oradea, Arad, Timișoara, București, Râmnicu Vâlcea, comuna Cetate, Arefu, Sinaia, Călinești și Iași.

Intrarea este liberă, dar SoNoRo Conac încurajează donațiile spre două cauze legate de războiul din Ucraina, fără însă a condiționa participarea la concert de această donație. Este vorba despre susținerea integrării copiilor ucraineni în sistemul de învățământ românesc și oferirea de suport psihologic acestora, prin donații către organizația Narada. De asemenea, cea de-a doua cauză vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea spitalelor din regiunea Mykolaiv, prin intermediul partenerilor de la Asociația Zi de Bine.

Turneul SoNoRo Conac este prezentat de BRD – Groupe Société Générale.

Card preferat: Mastercard; Partener principal: Ministerul Culturii; Partener pentru un mâine mai bun: Sistemul Medical MedLife; Sponsori: Illy, Avincis; Parteneri: Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei, Golden Tulip Ana Dome, Restaurantul Hochmeister, Casa Boema. Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, TIMPUL, IQads.ro, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Media Image.

Mai multe detalii despre programul concertelor și a modalității de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut