FOTO | De sărbători, Asociația Iulia Bodea a adus bucurie în sufletele a sute de copii

De-a lungul vremii, am mai scris de drama familiei Constantin Bodea din Gilău a cărei fiică, urcându-se în turnul Eiffel, Dumnezeu a luat-o în împărăția sa la doar 23 de ani, înainte de a îmbrăca rochia de mireasă, pe care, probabil, acum, o poartă în acele locuri sfinte.

Sufletul ei frumos și generos își pune din plin amprenta pe activitatea caritabilă desfășurată de asociația ce îi poartă numele și care are misiunea de a ajuta copii și persoanele defavorizate, care nu sunt deloc puține în acest deceniu trei al secolului XXI.

Pilduitoare sunt ajutoarele colectate și donate nu demult de asociația Iulia Bodea multor familii de rromi din comuna Căpușu Mare, echipamente unor echipe de fotbal, cărucioare unor persoane ce nu se pot deplasa, încălțăminte și chiar aparatură și recuzite pentru unele clinici medicale din Cluj – Napoca.

În pragul acestor sărbători de iarnă, în colaborare cu prieteni din Olanda, membrii asociației au reușit să pună acoperișul pe casa unei familii cu șase copii, și să pregătească materialele necesare împrejmuirii locuinței aflate în localitatea Gilău.

De asemenea, pachete cu dulciuri și numeroase jucării au bucurat ochii și sufletele a sute de copii, printre care se află și 40 de suferinzi de autism și boala Dawn. La concursul de colinzi organizat de Parohia Ortodoxă Râșca, copii au fost gratulați cu 40 de pachete, iar la Târgul de Crăciun de la Gilău, asociația coordonată de Constantin Bodea a oferit tinerilor ce au participat la concursul cu Roata Norocului, nu mai puțin de 350 de premii.

Alte 145 de pachete au fost oferite elevilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Cluj–Napoca, iar pentru o familie săracă din Viișoara, care locuiește într-o locuință improvizată, membrii asociației au dus mai multe bunuri de sărbători, inclusiv un brad de Crăciun, pe care l-au și împodobit și au așezat sub el cadouri pentru copii. Și tot aici, Constantin Bodea, la final a rostit o strofă din poezia lui Adrian Păunescu: ,,Hei, omule cu suflet bun, Frumos e rostul ce-ți revine, Să fii și tu un Moș Crăciun, Al celor mai săraci ca tine’’.

Dacă mai adăugăm și faptul că Asociația a participat și participă la spectacolele caritabile destinate colectării sumelor de bani necesare tratamentelor micuței Antonia, avem imaginea umanitară a celor ce se străduiesc permanent să ajute copii și familii nevoiașe și în mare suferință, și care mențin treaz spiritul de mare noblețe sufletească al tinerei Iulia Bodea.

Dumitru VATAU

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut