Forum deliberativ: Mai este Clujul un oraș locuibil?

Clujenii vor avea ocazia să discute despre cât de „locuibil” mai este orașul lor, în cadrul unui forum deliberativ – „Discută, Dezbate, Deliberează” – organizat, săptămâna viitoare, de Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

„De curând, o garsonieră de 11 mp dată spre închiriere la prețul de 200 de euro, a devenit virală pe Facebook. Glumele s-au ținut lanț în secțiunea comentarii, iar postarea a ajuns subiect național de știri. Dincolo latura amuzantă a chestiunii, se ridică iarăși aceleași veșnice întrebări, rostite de câțiva ani încoace de mulți dintre clujeni: Se justifică prețurile chiriilor și apartamentelor din Cluj-Napoca? Nu cumva a devenit orașul puțin prea scump? Mai este Clujul un oraș locuibil? De cealaltă parte, multe voci ar spune că mai curând Clujul devine tot mai locuibil, argumentând că orașul beneficiază de transport verde, piste de bicicletă, festivaluri internaționale și o piață a muncii foarte ofertantă. Asemenea chestiuni, care tind să polarizeze comunitatea, pot fi adresate cel mai bine prin dialog și deliberare” – spun organizatorii, care îi invită la forumul deliberativ „Discută, Dezbate, Deliberează” pe toți cei interesați să-și spună părerea cu privire la „care ar putea fi cea mai potrivită cale de ameliorare a acestei situații”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 2 martie, de la ora 17:30, la Secția de artă, etaj 5 est al sediului central (Calea Dorobanților nr.104), cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

Înscrierile se pot face la adresa https://forms.gle/tUNCsLdgA2DLX6mv9

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut